Home Landelijke radio Geen reclame op verschillende radiozenders op dag van nationale rouw

Geen reclame op verschillende radiozenders op dag van nationale rouw

Er worden vandaag geen reclames uitgezonden op Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5, Radio 6 en FunX. Ook worden er geen spelletjes op de radio gespeeld. Dit heeft de publieke omroep laten weten.

De publieke zenders doen dit omdat er vandaag een dag van nationale rouw is afgekondigd. Ook de muziek wordt aangepast om de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne te herdenken. Naast de radiozenders zenden ook de publieke tv-zenders geen reclames uit. Als de vliegtuigen met de eerste slachtoffers landen in Eindhoven, schakelen alle tv- en radiozenders live over naar het vliegveld.

100% NL en Radio 10 hebben vandaag ook een aangepaste programmering en Sky Radio past haar muziekmix aan. Q-music zendt vandaag het foute uur niet uit en zendt ook geen reclames uit. Ook Slam!FM en Radio 538 zenden geen reclames uit. De zenders houden om 16:00 uur ook een minuut stilte. 

Ook veel lokale en regionale zenders staan stil bij de slachtoffers. Zo hebben onder andere Omroep Zeeland, RADIONL, Waterstad FM en Freez FM een aangepaste programmerig.

Vorig artikelEric van der Burg nieuwe voorzitter Raad van Toezicht NTR
Volgend artikelStembus Radio 6 Hotlist geopend