Home Landelijke radio Eric van der Burg nieuwe voorzitter Raad van Toezicht NTR

Eric van der Burg nieuwe voorzitter Raad van Toezicht NTR

VVD-wethouder in Amsterdam Eric van der Burg is per 1 juli 2014 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de publieke omroep NTR. Hij volgt Pieter van Geel (CDA) op, die begin dit jaar de voorzittershamer neerlegde.

Eric van der Burg is sinds 1987 namens de VVD actief in de Amsterdamse politiek. Van 1987 tot 1998 was hij deelraadslid in stadsdeel Amsterdam Zuidoost, van 1992 tot 1997 portefeuillehouder. Sinds 2001 zit hij in de Amsterdamse gemeenteraad. Van 2004 tot 2010 was hij fractievoorzitter van de VVD, waarna hij in 2010 wethouder werd van o.a. Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie. Ook in het nieuwe Amsterdamse college van B&W is Van der Burg wethouder, nu met als portefeuilles Zorg en Welzijn, Ouderen, Sport en Recreatie, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken. Gedurende zijn wethouderschap zal hij afzien van de bij het voorzitterschap behorende vergoeding.

Behalve een ervaren bestuurder zocht de NTR een voorzitter met een breed politiek en maatschappelijk netwerk. "Eric van der Burg voldoet daar in ruime mate aan", aldus NTR-directeur Paul Römer. "Wij zijn daarom zeer blij met zijn benoeming."

Vorig artikelRadiobestedingen groeien in tweede kwartaal met 11,5%
Volgend artikelGeen reclame op verschillende radiozenders op dag van nationale rouw