Home Landelijke radio Gebruik DAB+ blijft beperkt, bekendheid daalt

Gebruik DAB+ blijft beperkt, bekendheid daalt

3 procent van de Nederlanders internetgebruikers luistert wel eens radio via DAB+. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van het RAB (pdf). Een jaar geleden was dat 2 procent, maar opvallend is dat in het onderzoek van december 2011 6 procent van de ondervraagden zei radio te luisteren via DAB+. Toen waren enkel de publieke zenders via DAB+ te beluisteren en was het aanbod van DAB+-ontvangers zeer beperkt.

GfK heeft onderzoek naar digitaal luistergedraag gedaan middels een steekproef uit het GfK consumentenpanel bestaat uit 1.007 Nederlanders van 13 jaar of ouder die gebruik maken van internet. Deze groep is representatief voor de 13.070.000 Nederlandse internet gebruikers, aldus het onderzoeksbureau.

In het persbericht naar aanleiding van het onderzoek verklaart het RAB: "De landelijke consumentencampagne van Digital Radio+ werpt eerste vruchten af, de bekendheid en de beluistering van DAB+ groeit gestaag."

Een opmerkelijke uitspraak aangezien vorig jaar 46 procent van de ondervragen aangaf niet te weten wat DAB+ is. Dit jaar is dat 10 procent meer: 56 procent. De bekendheid van DAB+ is volgens het onderzoek dus juist gedaald.

In mei dit jaar startte de publieke en commerciële radiostations samen een campagne met onder meer radio- en televisiespots om de bekendheid van DAB+ te vergroten.

Vorig artikelRadio 5 vandaag in het teken van overleden Udo Jürgens
Volgend artikelDesktopcomputer blijft populairste voor online radio luisteren