Home Landelijke radio Gary Lightbody sluit 3FM-dj’s op in het Glazen Huis

Gary Lightbody sluit 3FM-dj’s op in het Glazen Huis


Zanger Gary Lightbody van Snow Patrol heeft zojuist Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin opgesloten in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden. Ze arriveerden iets voor negen uur op het podium bij het huis en maken sinds die tijd radio. Dat gaat door tot zaterdagavond, dan mogen de heren het huis weer uit.

Sinds vanmiddag 15:00 uur komen de uitzendingen van 3FM al uit het Glazen Huis in Leiden. Bart Arens vulde de eerste uren en vanaf 18:00 uur nam Paul Rabbering het over. De drie Serious Request dj’s arriveerden rond 18:00 uur bij het plein en kregen toen hun laatste maaltijd. Nadat de dj’s afscheid hadden genomen van hun vrouwen moesten ze naar het huis waar ze op werden gesloten door de zanger van Snow Patrol.

Zangeres Krystl is vanavond de eerste slaapgast. Iedere nacht blijft er iemand in het huis slapen. Andere gasten zijn: Waylon, Britt Dekker en Jörgen Raymann.

Timur Perlin zal elke ochtend tussen 06:00 en 10:00 uur de ochtendshow presenteren. Van 10:00 tot 14:00 uur is Gerard Ekdom aan de beurt. Coen Swijnenberg doet net als vorig jaar de middag van 14:00 tot 18:00 uur. De uren tussen 18:00 en 6:00 uur worden afwisselend gepresenteerd door de drie dj’s.

Dit jaar is het de achtste keer dat Serious Reques wordt georganiseerd. De 3FM dj’s voeren nu actie voor moeders die zijn geraakt door oorlog. Vorig jaar haalde 3FM met de actie 7.135.707 euro op. De actie bereikte toen 11,3 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder via radio, tv en internet. Via de radio alleen luisterden toen 6,6 miljoen mensen naar de actie.

Dj´s zijn er klaar voor
De dj´s zijn klaar voor Serious Request

Gary Lightbody sluit de dj's op in het Glazen Huis
Gary Lightbody sluit de dj’s op in het Glazen Huis (Foto: 3FM/Rick Nederstigt)

De dj's op het podium voordat ze het huis in gaan.
De dj’s op het podium voordat ze het huis in gaan. (Foto: 3FM/Bram Muller)

Het publiek wacht in de regen op de dj's
Het publiek wacht in de regen op de dj’s

3FM dj's krijgen laatste avondmaal
De drie dj’s krijgen hun laatste avondmaal (Foto: 3FM/Rick Nederstigt)

De studio is er klaar voor

De Studio in het huis is er klaar voor

(Foto’s: 3FM)

Vorig artikelRadio Drenthe krijgt nieuwe frequentie in Meppel
Volgend artikelRadiorechten Feyenoord van Megastad FM naar Radio Rijnmond