Frank Dane start maandag 29 augustus met zijn nieuwe middagshow op Radio 538. Hij was niet aan het nieuwe programma begonnen, als 538 niet netjes was omgegaan met het vertrek van Coen en Sander uit de middag.

“Voor mij was het belangrijk dat het allemaal goed geregeld zou worden met Coen en Sander. Omdat het met míj niet goed was aangepakt”, zegt Frank in De Telegraaf. “Ik wilde niet aan de show beginnen met een beroerde erfenis, omdat mijn voorgangers kloten waren weggegaan. Dacht: dan ga ik liever wat anders doen.”

Stoppen ochtendshow

Bijna acht maanden lang is Frank niet te horen geweest op de radio. Eind vorig jaar besloot 538 de stekker uit zijn ochtendshow te trekken. Frank mocht nog een maand door, maar besloot zelf om er direct mee te stoppen.

“Ik had geen zin om bij mijn eigen begrafenis te gaan zitten. Dacht even: tot zover mijn grote liefde de radio. Wat is er nog na deze plek? Heb tegen mijn team gezegd: zullen we een McDonald’s beginnen en hamburgers gaan bakken?”

Verbazingwekkend

Dat Frank weer werd teruggevraagd bij Radio 538 om er de middag te doen, noemt hij verbazingwekkend. “Ik had weg kunnen gaan – aanbiedingen genoeg – maar de bazen van de zender bleven praten, bleven in iets geloven dat ik een tijd lang niet meer zag: een nieuwe kans.”

De radiowereld zit wel ‘behoorlijk op slot’, zegt Frank in de krant. “Je moet zo lang ’s nachts werken, zo lang klotenklusjes doen, voordat je een mooie plek hebt op de radio. Edwin Evers heeft 21 jaar een ochtendshow gedaan. Jeroen van Inkel, Ruud de Wild… Hoe lang zitten die al in de middag?”

Foto: William Rutten