Home Landelijke radio Ferry Maat wint Gouden Harp

Ferry Maat wint Gouden Harp

Radio Veronica dj Ferry Maat ontvangt een Gouden Harp. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt door Conamus. Ferry ontvangt deze oeuvreprijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek met zijn legendarische programma de ‘Soulshow’. Het programma dat in 1972 van start ging op Radio Noordzee Internationaal heeft altijd als podium gediend voor de dancemuziek.

Het is de eerste keer dat een dj een Gouden Harp krijgt. De Gouden Harp zal op 6 februari aan Ferry worden uitgereikt tijdens het Harpen Gala. De ‘Soulshow’ met Ferry Maat is te horen geweest bij Radio Noordzee Internationaal, Tros Radio 3, Radio 10, Radio 538 en is nu iedere zaterdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur te horen bij Radio Veronica.

“Dit is echt de kroon op m’n werk”, zegt Ferry Maat. “Door de hoge luistercijfers is de kans natuurlijk altijd aanwezig dat je met je muziek invloed hebt. De laatste jaren ben ik er wel steeds meer achter gekomen dat de huidige generatie dance-dj’s en producers de ‘Soulshow’ nog steeds hoog heeft zitten. Dat verbaasde me en daarom is deze prijs een geweldige verrassing voor me”.

Ook cabaretière Brigitte Kaandorp en zanger Guus Meeuwis hebben een Gouden Harp gewonnen.