Home Landelijke radio Felix Meurders: “Sportzomerformat is de toekomst voor Radio 1”

Felix Meurders: “Sportzomerformat is de toekomst voor Radio 1”


Het format van de Radio 1 Sportzomer moet het nieuwe format worden van Radio 1. Dit zei Felix Meurders tegen het Radio 1 Journaal nadat Radio 1 de Marconi Award voor Beste Zender won. Momenteel bestaat het station, volgens Meurders, uit te veel eilandjes.

"Ik vind het jammer dat Radio 1 nog altijd versnipperd is. Er zijn nog altijd teveel presentatoren." Meurders denkt dat Radio 1 een betere toekomst heeft als het verder gaat met het Sportzomerformat. Tijdens de sportzomer werd er de gehele dag aandacht besteed aan sport en nieuws door presentatieduo's van de diverse omroepen. Volgens Meurders is de sportzomer ook de reden geweest dat Radio 1 de prijs heeft gewonnen. "Ik vind dat we daar naartoe moeten. Met presentatiedo's waardoor Radio 1 helemaal niet meer te omzeilen is."

Volgens Laurens Borst was het inderdaad mede te danken aan de Radio 1 Sportzomer dat Radio 1 de Marconi Award won. Hij vindt dat de prijs veel waarde heeft voor de zender: "als een grote brede vakjury vindt dat wij dit jaar de beste zender zijn dit jaar vind ik dat heel wat waard."

Om het Sportzomerformat in te voeren op Radio 1 moet Borst de omroepen op één lijn krijgen. Vooral uit het VPRO-kamp kwam afgelopen zomer veel kritiek. VPRO-medewerkers waren bang dat Radio 1 "verwordt tot een soort AD", als het format van de Sportzomer, of elementen daarvan, als blauwdruk gaat gelden voor de door zendermanager Borst beoogde nieuwe structuur van Radio 1. Borst reageerde hierop tegenover RadioFreak.nl door aan te geven dat de omroepen zelf een grote stem hebben in hoe de zender er uit gaat zien. En hoe de opgelegde bezuinigingen worden ingevuld.
Foto: Leendert Jansen