Home Landelijke radio Pierre Papa en Philip Jan de Winter starten platform Krush Talents

Pierre Papa en Philip Jan de Winter starten platform Krush Talents

Pierre Papa en Philip Jan de Winter hebben tijdens De RadioDag 2012 in Theater Gooiland in Hilversum een nieuw platform voor radiotalent geļntroduceerd. Met Krush Talents willen zij weer een talentenstation terug in Nederland brengen. Dit platform wil een nieuwe generatie radiotalenten klaarstomen voor de regionale en nationale radiozenders. Op het gelieerde Krush Radio krijgen radiomakers de kans om ervaring op te doen en te rijpen. Krush Talents gaat op 12 januari 2013 van start.

Oprichters Pierre Papa, radiocoach bij diverse landelijke radiostations zoals 538, Q-music en Radio2, en radiomaker Philip Jan de Winter vullen met Krush Talents het gat dat is ontstaan na het verdwijnen van V-Academy en de Veronica Radioschool. Met Krush Talents bieden zij mensen, die zich willen bekwamen in het radiovak, de mogelijkheid zich te ontplooien. Dit doen ze door masterclasses en online workshops van bekende radioprofessionals, demo’s laten beoordelen en demo’s insturen om kans te maken op een plek op Krush Radio, met daarbij alle persoonlijke coaching die zij nodig hebben.

Pierre Papa: “Met Krush Talents willen wij een doorstroom realiseren naar diverse radiostations. Hiermee voorzien wij in een behoefte van zowel radiotalenten als van radiostations. Diverse stations, zoals 3FM, 538 en Q-music, hebben al positief gereageerd op ons initiatief. Wij hebben als doel om nieuwe talenten aan te leveren. Andersom kunnen stations ook hun eigen talenten bij ons laten rijpen. Wij willen radiomaken voor iedereen toegankelijk maken. Wij hanteren geen leeftijdsgrens maar selecteren op potentieel."

Op 22 december organiseert Krush Talents de eerste selectiedag in Hilversum.