Home Landelijke radio NPO Radio 2 Felix Meurders: Onduidelijk waarom ik weg moest bij Radio 2

Felix Meurders: Onduidelijk waarom ik weg moest bij Radio 2

Felix Meurders

Voor Felix Meurders is het nog altijd niet duidelijk waarom hij moest vertrekken bij NPO Radio 2. Dat zegt de presentator in De Gooi & Eemlander. Volgens Felix hoorde hij van voormalig BNNVARA-directeur Marc Adriani dat hij per 1 januari weg moest.  “De reden was me niet helemaal duidelijk. Hij verschool zich achter het verhaal dat de kopstukken van de NPO vernieuwing verlangden. Maar hoe het precies zit, daar kom je toch nooit achter.”

Felix: “Ik vroeg de directeur (Marc Adriani red.): Hoe kan ik mijn vrienden uitleggen waarom ik binnenkort moet stoppen? Wat moet ik zeggen? Toen bleef het 35 seconden stil. Daarna zei hij dat hij het moeilijk vond om die vraag te beantwoorden. Vervolgens ging het verhaal richting de NPO. Inmiddels was BNNVARA al een tijd op zoek naar een opvolger voor me, maar ik hoorde dat dat nog niet meeviel.”

Uiteindelijk kreeg Felix te horen dat hij voorlopig toch mag blijven bij Radio 2. Morgen wordt 30-jarig bestaan van ‘Spijkers Met Koppen’ gevierd. Onder meer premier Mark Rutte is te gast in de jubileumshow.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2