Felix Meurders krijgt op 20 juni de ‘Ere-Zilveren Reissmicrofoon ‘, dit is gisteren bekend gemaakt in ‘Met Het Oog Op Morgen’ op NPO Radio 1. Daarnaast werden de genomineerden voor de ‘Zilveren Reissmicrofoon bekendgemaakt.

De eerste genomineerde is het programma Mangiare!. Mangiare! is een wekelijks culinair programmma op NPO Radio 1. Het is in 2010 begonnen en kwam voort uit het Radiolab: een plek voor nieuwe ideeën. Het wordt gepresenteerd door Petra Possel.

De tweede genomineerde is Mieke van der Weij. Mieke is, volgens de jury, iemand die schijnbaar onopvallend al jaren haar werk doet. Ze presenteert elke zaterdag Nieuwsweekend en is een van de vaste presentatoren van ‘Met het Oog op Morgen’.

De derde genomineerde is de podcast ‘De Brand in het Landhuis’. De podcast is gemaakt door podcastmaker en acteur Simon Heijmans. Aflevering 1 werd op 20 januari 2019 uitgezonden in Radio Doc, op NPO Radio 1.

Felix Meurders

Het is de achtste keer in de geschiedenis van de ‘Zilveren Reissmicrofoons’ dat deze oeuvreprijs wordt uitgereikt. Vorig jaar mocht Tineke de Nooij de radioprijs in ontvangst nemen. Juryvoorzitter Vincent Bijlo: “Felix laat als interviewer door een dodelijke combinatie van ervaring, immer aanwezige geestelijke lenigheid en gevatheid en onmetelijke feitenkennis, nog elke week zijn geïnterviewden alle hoeken van de kamer zien”.

Volgens de jury verdient Felix de prijs voor 55 jaar radio maken. Hij maakte in die tijd Spijkers Met Koppen, Langs de Lijn, de Woensdag- en Vrijdageditie, mediaprogramma Het Circuit in de jaren tachtig en talloze popprogramma’s op Hilversum III tussen 1968 en 1986 zoals Gesodemeurders, Rock ‘n’ Roll Methode, Zoekplaatje, Daverende Dertig, De Nationale Hitparade, Het VIP Spel en Popkrant.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2