Home Landelijke radio Fans starten fansite over Radio 1 Journaal

Fans starten fansite over Radio 1 Journaal

Trouwe fans van het NOS Radio 1 Journaal hebben een eigen fansite opgezet. Op Fanlogradio1journaal.nl staan besprekingen van items en programma-onderdelen uit het radioprogramma. Zeven trouwe luisteraars werken de site op dit moment zeer frequent bij. “Jeanne heeft in juli het initiatief genomen voor het fanlog”, zo zegt logster Sandra tegen RadioFreak. “We wilden een eigen plek creëren om onze meningen over het programma uit te wisselen. Het programma zelf heeft ook een gastenboek op de website van de NOS, maar hier doen we meer dan alleen maar gal spuien of bejubelen.”

Op de site komt van alles over het Radio 1 Journaal te staan. “We gaan in op hoe de presentatoren en verslaggevers de onderwerpen brengen, op welke onderwerpen aan bod komen en – nou ja, eigenlijk alles wat ons opvalt aan het programma. Zelfs hoe het wordt afgesloten.” Over de reden waarom de ‘groep bevlogen enthousiastelingen’ met het log is gestart, is Sandra duidelijk. “Omdat we het een goed programma vinden”.

Bij de NOS lijken ze het allemaal niet erg te vinden. “We hebben een paar berichtjes gestuurd voor het gastenboek van ‘het R1J’. En die zijn gewoon geplaatst. Erg leuk was het linkje naar het fanlog op de jubileumsite van het R1J, dat is toch een stukje erkenning. Een paar keer hebben medewerkers, onder wie presentator Max van Weezel en verslaggever Jeroen de Jager bij ons gereageerd. Met Lieke Noorman mochten we een interview doen, dat hebben we geplaatst als opening van ons eigen domein. En ja, de afsluiter van de uitzendingen. Daarmee zijn we ook weer een beetje bij hoe het begon, omdat Jeanne vaak op haar eigen weblog de manier van het programma afsluiten van Rob Trip beschreef. Die zijn nu nog een beetje een rode draad op het log, een soort ‘spelletje’ tussen de presentatoren en wij, want reken maar dat ze een tik op hun vingers krijgen als ze ons geen Mooie Dag toewensen! Vooral Govert van Brakel heeft het een tijdje heel mooi, soms bijna poëtisch, opgepakt!”