Home Landelijke radio Fans herdenken gedwongen stop van zeezenders

Fans herdenken gedwongen stop van zeezenders

Fans van de zeezenders herdenken vandaag dat de Nederlandse regering Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal in 1974 dwong te stoppen met uitzenden. Internetradiostation Radio Mi Amigo 192 gaat vandaag de hele dag uitzenden vanaf zee. De finale van de al twee maanden durende Top Tienduizend wordt live vanaf het zendschip M.S. Fortuna, enkele mijlen voor de kust van Scheveningen, uitgezonden. Het Nederlands/Vlaamse Radio Mi Amigo 192 is voortgekomen uit de zeezender Mi Amigo en kabelzender Radio 192. Met de Top Tienduizend wil het station een record vestigen: het is de langste hitparade die ooit is uitgezonden.

Het 44 meter lange zendschip vertrok gisteravond vanuit Scheveningen met aan boord oud zeezender-dj’s Ferry Eden, Peter de Vries, Ad Roberts, Hendrik van Nellestijn en dj’s van de nieuwe generatie. Ook oud Mi Amigo-medewerkers Ad Roland (destijds onder het pseudoniem Ad Peters) en Erik de Zwart (toen Paul de Wit) zijn telefonisch van de partij.

Ook Radio Veronica heeft vandaag aandacht voor de herdenking. Zoals RadioFreak eerder al meldde is de hele dag de ‘Veronica de 70’s Top 270’ te horen.