Home AM Radio Nederland heeft weer even een zeezender

Nederland heeft weer even een zeezender

Het radiolichtschip Jenni Baynton uit Harlingen ligt vanaf nu veertien dagen voor anker op de Waddenzee, meldt Omrop Fryslan. Overdag en ’s nachts zijn er radioprogramma’s via 747 AM en mensen die het leuk vinden om zo’n schip eens te bezichtigen, kunnen in de weekenden langskomen.

De vuurrood geschilderde Jenni Baynton is het enige operationele radioschip ter wereld en wordt wel vaker gebruikt voor tijdelijke uitzendingen. Het wordt onderhouden door vrijwilligers, maar voor dat onderhoud is veel geld nodig. “We hebben hem nu tien jaar. En we willen hem zo ver mogelijk terugbrengen in de originele staat, met de toepassing als radioschip”, vertelt Sietse Brouwer van het schip.

Er is 15.000 euro nodig. “Dat is 15.000 meer dan we hebben”, zegt Brouwer. Zodoende is het initiatief ontstaan om buitengaats te gaan en mensen uit te nodigen voor een rondleiding. Zo hopen ze donateurs en sponsoren te krijgen. “We liggen straks aan het eind van de Pollendam. We dekken onze kosten voor een deel door het varen van bootjes, zodat mensen ons kunnen bezoeken.”

Foto: Pixabay