Home Landelijke radio 100% NL Ex-100%NL dj Bert van Lent biedt excuses aan

Ex-100%NL dj Bert van Lent biedt excuses aan

De op nieuwjaarsdag bij 100%NL ontslagen dj Bert van Lent heeft zijn excuses aangeboden aan dj Nienke Disco. Afgelopen zaterdag op zondag nacht maakte hij in zijn uitzending het mobiele telefoonnummer van zijn vrouwelijke ex-collega bekend. Hij deed daarbij een seksueel getinte oproep om haar te gaan spammen. "Dit is jouw kans om met die ijselijk lekkere, geile, blonde, natte Nienke Disco in contact te komen", zo zei hij onder andere.

"Ik had wat sms’jes gehad dat iemand mijn nummer op de zender had gehoord. Ik vond dat wel een leuke grap. (…) En toen meldde iemand dat het Nienke Disco was. Dus die wilde ik dubbel zo hard terugpakken en een grap terug plaatsen", zo zei hij gisteren aan de telefoon in de uitzending. Achteraf bleek dat Eline la Croix te zijn geweest. "Mijn excuses daarvoor trouwens", zo zei Eline. "Al heb ik er geen seksistisch opmerkingen bij gemaakt."

Nienke Disco vertelde dat ze veel vervelende sms’jes kreeg. "Ik had totaal geen idee van de ernst van het voorval", zegt Van Lent daarover. "Ik dacht wel: misschien gaat ze het niet leuk vinden. Maar dan was ik van plan gewoon een nieuw nummer voor haar aan te schaffen." Disco benadrukt dat het vooral over de woorden van Bert van Lent gaat. "Ik vind Bert een aardige gast en ik weet wat zijn humor is, maar mensen krijgen door die seksistische woorden wel een raar beeld van mij. (…) Ik baal ervan wat er gebeurd is en om als slet weggezet te worden."

"Ik heb gewoon een bijzondere gave om iedere keer domme fouten te maken", zei Van Lent. Toch komt hij niet terug op 100%NL. "Er paste niks anders dan ontslag op staande voet", zegt directeur Herbert Visser van de zender. "Je hebt een vrouwelijke collega die je als slettebak in de uitzending neerzet (…), met zes keer haar telefoonnummer erbij. We hebben regelmatig dj’s in de uitzending die wat foute woorden gebruiken. Maar Bert is niet net de grens overgegaan, maar er 80 kilometer overheen gescheurd. Hij is niet ontslagen omdat hij een nummer op de zender noemde, maar meer door de manier waarop."

"Ik hoorde het live en heb er wel wakker van gelegen", voegt hij toe. "Maar we denken er echt niet over na om hem terug te halen. Ik vond hem een goede dj, maar ontslag op staande voet is niet zomaar iets."