Home Landelijke radio Eva Jinek wordt vaste presentator Met het Oog op Morgen

Eva Jinek wordt vaste presentator Met het Oog op Morgen


Eva Jinek wordt één van de vaste presentatoren van Met het Oog op Morgen. Vanaf 7 maart  volgt ze Joris Luyendijk op maandagavond op.

Jinek was al de vaste invalpresentator bij Met het Oog op Morgen. Ze is vereerd met haar benoeming. "Met het Oog op Morgen is al 35 jaar een gewaardeerd instituut. Journalistiek gezien is het ‘Oog’ ook een van de meest bevredigende programma's die er zijn om te presenteren: je hebt de tijd om tot een echt gesprek te komen met je gasten, de onderwerpen zijn zeer uiteenlopend, en er is alle ruimte voor je persoonlijke inbreng. Kortom, een uitdaging en een feest om te doen."
 
Jinek begon in 2004 bij de NOS als bureauredacteur buitenland. Sinds begin 2008 presenteert ze het NOS Journaal op 3. Niet veel later kwam daar het ‘gewone’ NOS Journaal bij. De televisiepresentatie gaat ze nu dus structureel combineren met radiopresentatie.

De andere avonden worden door zes andere vaste presentatoren verzorgd: Mieke van der Weij (dinsdag), Clairy Polak (woensdag), Max van Weezel (donderdag), Tijs van den Brink (vrijdag), Stephan Sanders (zaterdag) en John Jansen van Galen (zondag).