Home AM Radio Europese prijzen voor Nederlandse programma’s

Europese prijzen voor Nederlandse programma’s

Drie Nederlandse radioprogramma’s zijn zaterdag in Potsdam en Berlijn tijdens de Prix Europa 2002 onderscheiden met een prijs. In de drie categorieën voor radio sleepten Nederlandse kandidaten alle prijzen in de wacht.

In de categorie actualiteiten ging de prijs naar “De Doofpot na de Herculesramp” (VPRO) van Stephen Heijendael dat werd uitgezonden op Radio 1. Hij maakte voor het programma Argos een reconstructie van de ramp met het Herculesvliegtuig, en de pogingen van betrokkenen om de gemaakte fouten onder het tapijt te vegen.

In de klasse hoorspelen ging de prijs naar “Zeeland girl/ Ik Zeeuws Meisje” (Humanistische Omroep) van programmamaakster Marlies Cordia. Het betreft een hoorspel over een meisje dat op een dag op brute wijze afrekent met het platteland en naar de grote stad trekt. Het programma was te horen op 747 AM.

“Omma en Mamma” (NPS) van Eun-mi Postma won de prijs in de klasse documentaire. In deze documentaire wordt een geadopteerde vrouw gevolgd, die via het televisieprogramma Spoorloos weer in contact is gekomen met haar natuurlijke moeder. Ook 747 AM zond dat programma uit.