Home Landelijke radio Etherpiraat verstoort vliegveld Eelde

Etherpiraat verstoort vliegveld Eelde

Een illegale zender uit Haulerwijk bleek deze week de boosdoener te zijn bij een ernstige verstoring van de communicatie tussen de luchtverkeersleiding op vliegveld Eelde en een aantal vliegtuigen. Dit heeft Agentschap Telecom van het ministerie van Economische zaken zaterdag 6 september geconstateerd. Agentschap Telecom startte haar zoektocht naar de illegale zender, waarvan de muziek te horen was op de frequentie van de verkeerstoren. Dit deed het agentschap nadat de luchtverkeersleiding deze week een storing had gemeld.

Met assistentie van politie werd afgelopen zaterdag alle zendapparatuur bij de desbetreffende illegale zender in beslag genomen. Niet alleen stoorde deze zender vanwege zijn extreem hoge vermogen, maar ook zorgde de zender voor problemen, vanwege de kwaliteit van de apparatuur.

Naaste de inbeslagneming van de apparatuur zal de Officier van Justitie een boete eisen, die kan oplopen tot 1100 euro. Naast deze boete wordt tevens een bestuursrechtelijke last onder dwangsom opgelegd door Agentschap Telecom. Dit houdt in dat bij een herhaling van de overtreding, er een bedrag van 2250 euro dient te worden betaald per geconstateerde overtreding, per week. Deze last onder dwangsom heeft als doel om een herhaling van de overtreding te voorkomen.