Home Landelijke radio Erik van Roekel wint Q-college en krijgt programma op Q-music

Erik van Roekel wint Q-college en krijgt programma op Q-music


Erik van Roekel heeft z'n eigen programma gewonnen op Q-music. Hij is de winnaar van Q-college. Vandaag was de finale en daarin nam hij het op tegen Marjon Ruzius.

De afgelopen week namen vier talenten het op tegen elkaar in een afvalrace. Twee vrouwen en twee mannen mochten een gedeelte van het programma van dj Gijs Staverman tussen 12:00 en 13:00 uur presenteren. Luisteraars konden daarna stemmen op hun favoriete talent, net als een vakjury.

Erik maakt morgen zijn eigen programma tussen 12:00 en 13:00 uur. Hij krijgt ook een vaste plaats in de weekendprogrammering. Eerst in de nacht van zaterdag op zondag tussen 00:00 en 02:00 uur. 

"Je bent enorm eager en je hebt lef", zei vakjury-voorzitter Iwan Reuvekamp, programmadirecteur bij Q-music over Erik. "De opening van je programma was bijzonder sterk, al viel het de vakjury op dat je gedurende je programma verslapte. Je moet nog veel leren. Het is nog een lange weg om alle kneepjes van het vak te leren. Je bent er nog niet. Maar de eerste stap is wel gezet." Hierna tekende hij gelijk zijn contract met Q-music (zie foto).

Hij krijgt een programma in het weekend om zo ook zijn opleiding af te maken. "Daar kan hij zich ontwikkelen en het vak leren," aldus Reuvekamp.

Erik maakt momenteel al radio bij de lokale omroep Midland FM en was eerder al bezig met een demo te maken. Net voordat hij als winnaar wordt gekozen, zegt hij tegen RadioFreak: "Ik maakte al radio en was bezig om een demo te maken en wilde die ook opsturen naar Q. Toen werd ik getipt over de actie en heb ik gelijk meegedaan." Hij was één van de duizend inzenders die mee deed aan de actie. 

Over zijn toekomst is hij duidelijk. "Ik wil graag een programma maken in de avond. Voor de scholieren die nog bezig zijn met hun huiswerk. De avond loopt over in de nacht en dat is vrijere radio."

Voor de verliezende finalist Marjon Ruzius was het haar eerste radio-ervaring. "Ik luisterde altijd muziek en houd van praten. Ik dacht ik probeer het gewoon. Ik vind muziek geweldig." Ze heeft nog geen concrete toekomstplannen maar wil wel verder met radio.