Home Landelijke radio Erik de Zwart wil Norderney naar Scheveningen halen

Erik de Zwart wil Norderney naar Scheveningen halen

Erik de Zwart is druk bezig met onderhandelingen met de gemeente Den Haag om het voormalig zendschip van Veronica naar het Nationaal Popmuseum in Scheveningen te krijgen. Het bestuurslid van het museum zei in 2006 al dat hij de Norderney graag wil aankopen om een deel van het Popmuseum erin onder te brengen.
Jaap Schut, voorzitter van het Nationaal Popmuseum, vindt het schip belangrijk voor het Popmuseum, omdat het een belangrijk onderdeel vormt van de Nederlandse pophistorie.
Den Haag was in de jaren zestig Beatstad van Nederland. Veronica zond toen uit voor de kust en in de stad waren tientallen bands actief zoals de Golden Earring, the Motions en Q65. 

De Zwart is niet de enige die op de radioboot aast. De andere gegadigde is het Groningse Entertainment International bv, die de boot voorgoed in Zwolle wil laten aanmeren als danscafé. Ook ondernemer Klaas Kooistra en zijn compagnon Joop ten Cate willen het schip hebben om er een discoboot van te maken in Rotterdam.
Het oude zendschip van Radio Veronica heeft veel omzwervingen gemaakt en ligt nu al meer dan een jaar werkeloos in de haven van Antwerpen.