Home Landelijke radio Erik de Zwart gaat Nederlandse films financieren

Erik de Zwart gaat Nederlandse films financieren

Erik de Zwart gaat zijn geld steken in Nederlandse filmproducties. De eerste productie waar de oud-directeur van Noordzee FM en Radio 538 in zit is de avonturenfilm ‘Kapitein Rob En Het Geheim van Professor Lupardi’.

Om hoeveel geld het precies gaat, wil De Zwart niet zeggen. Hij noemt het “een mooi bedrag”. De Zwart zegt dat hij veel vertrouwen heeft in de nieuwe markt die hij gaat verkennen. “De Nederlandse filmwereld kent veel zeer talentvolle producenten en regisseurs”, vindt hij. “Films als Kapitein Rob of De Scheepsjongens Van Bontekoe gaan volgens mij wekenlang volle zalen trekken.”

Het is niet alleen een investering. “Het is ook deels een daad van protest”, bekent De Zwart. “De filmfinanciering in Nederland is ridicuul geregeld. Het is belachelijk dat de overheid veel geld in goedbedoelde celluloidnonsens pompt, terwijl grote publieksfilms structureel worden genegeerd.”

De Zwart wil vaker gaan investeren in films van producent Shooting Star (Kruimeltje, Pietje Bell). Kapitein Rob En Het Geheim van Professor Lupardi draait vanaf eind november in de Nederlandse bioscopen. [Spits]

Vorig artikelOpa Beelen terug bij Giel
Volgend artikel100%NL brengt zender in Hengelo on air