Home Landelijke radio Eric Corton wint Pop Media Prijs

Eric Corton wint Pop Media Prijs


Eric Corton heeft de Pop Media Prijs gewonnen. De prijs werd uitgereikt in Groningen tijdens het Eurosonic/Noorderslag-festival. De prijs is een stimuleringsprijs voor Nederlandse popjournalisten.

De jury noemde hem de Nederlandse Jools Holland. "Muzikant, dj, programmamaker, tv-presentator, en boven alles een voorvechter van alternatieve muziek – ook muziek die je op een zender als 3FM niet vaak hoort. Hij valt op door een sterke betrokkenheid met muzikanten, die zich hoor- en zichtbaar bij hem op hun gemak voelen." De jury roemt zijn brede smaak, en zijn grote hart voor bands van Nederlandse bodem."

"Zijn aanpak past bovendien bij deze tijd", vervolgt de jury. "Door gebruik te maken van sociale media creëert hij interactie met zijn luisteraars, en weet zo de impact van zijn radiowerk te vergroten. Dit alles doet hij op een oprechte, geloofwaardige manier."

De Pop Media Prijs is een initiatief van Muziek Centrum Nederland ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. Aan de prijs is een bedrag van 2500 euro verbonden.