Home Landelijke radio Minister gaat vergunningen etherfrequenties verlengen

Minister gaat vergunningen etherfrequenties verlengen

De vergunningen voor de etherfrequenties voor commerciële zenders worden verlengd. Dat is de uitkomst van de consultatie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De huidige stations mogen blijven uitzenden maar moeten daarvoor een prijs die marktconform is betalen. De eerder al gesteld voorwaarde dat de radiostations ook moeten inzetten op digitalisering blijft staan.

Over de prijs die de stations moeten betalen is nog niet alles duidelijk. Eerder was er al een prijs gegeven maar daar gaat opnieuw naar gekeken worden, omdat sommige partijen bezwaar hebben gemaakt.

Stations moeten voor eind februari een verlenging aanvragen en waarschijnlijk wordt er dan in mei een besluit genomen. In april wordt begonnen met de verdeling van kavel A7 (voormalig Arrow Classic Rock, Caz! en Yorin FM) en A8 (voormalig Arrow Jazz FM). Kavel 7 is, zoals het straks wordt verdeeld, wel wat gewijzigd ten opzichte van het oude kavel. Ook deze aanvraagperiode duurt tot mei. De vergunningen worden in augustus verleend.