Home Landelijke radio Eric Corton vond zichzelf op leeftijd raken voor 3FM

Eric Corton vond zichzelf op leeftijd raken voor 3FM

Eric Corton vond zichzelf op leeftijd raken voor 3FM, zo zegt de presentator in een interview met Villamedia. "Ik ben 46, niet stokoud, maar dan begin je als deejay op 3FM toch wel op leeftijd te geraken. Althans dat vind ik zelf."

"Mijn allergrootste angst is dat er ooit iemand een arm om je heen slaat en zegt: laten we even een stukje lopen. Dan ben je natuurlijk te laat. Zo’n afscheid zou ik meer dan verschrikkelijk vinden. Als anderen zich ermee gaan bemoeien heb je te lang gewacht", aldus Corton tegenover Villamedia.

Corton gaat vanaf september het journalistieke programma De Nieuws BV presenteren. De radiomaker volgt Felix Meurders op, die een stapje terug doet. "Ongeveer anderhalf jaar geleden reed ik op een dag in april naar Hilversum, naar mijn programma That’s Live en ik dacht: hm, hoe lang ga ik dit nog doen. Ik besefte dat ik een plan moest gaan maken. Ik vroeg me af waarmee ik de laatste jaren had kennis gemaakt waar ik in de toekomst mijn pijlen op zou willen richten. Dat bleek Radio 1", aldus Corton.

De 46-jarige Corton presenteerde vanaf het najaar van 2011 samen met Willemijn Veenhoven het programma BNN Today. "Ik was niet de centrale presentator – meer de ‘aanhang­wagen’ – en ik koos de muziek uit. Een prettige rol. Maar als ik soms alleen presenteerde vond ik dat net zo leuk."

"Bij That’s Live stond intussen jong talent aan de deur te rammelen. Ik opperde dat ik wel langzaam richting Radio 1 wilde verkassen. Daar reageerden ze heel enthousiast op. Vervolgens stelden we bij 3FM een tijdspad op om That’s Live te verlaten. In maart werd ik al de vaste dinsdag-presentator van Met het Oog op Morgen en ik val al een tijd je in bij De Nieuws BV."

Corton blijft overigens nog steeds actief bij 3FM als stationsvoice-over.
Foto: RVDA