Home Landelijke radio Eric Corton volgt Felix Meurders op bij De Nieuws BV op Radio...

Eric Corton volgt Felix Meurders op bij De Nieuws BV op Radio 1

Eric Corton volgt vanaf 1 september Felix Meurders op als presentator van De Nieuws BV op Radio 1. Corton komt naast Willemijn Veenhoven te zitten die het programma sinds de start presenteert. Meurders doet een stapje terug.

"Ik heb steeds gezegd: op het moment dat BNN-VARA een goede opvolger voor me heeft, maak ik plaats bij 'De Nieuws BV'", zegt Meurders. "In Eric heb ik het volste vertrouwen. Goed om te zien dat hij dezelfde weg bewandelt als ik: van muziekpresentator naar het nieuws."

Corton presenteert momenteel één keer in de week NOS Met het oog op morgen en maakte tot voor kort 'That's Live' op 3FM. Hij is al regelmatig als invaller te horen bij 'De Nieuws BV'. Corton: “Het is voor mij een fantastische overgang en een stiekeme droom die uitkomt. Na vijftien jaar muziekradio maak ik de stap naar wat me mijn leven lang al interesseert en intrigeert: de wereld. En daar mag ik me straks via 'De Nieuws BV' dagelijks op journalistieke wijze mee bezighouden.

Felix Meurders blijft wel op de radio. Samen met Dolf Jansen blijft hij het wekelijkse radioprogramma 'Spijkers met Koppen' presenteren.
Foto: RVDA