Home Landelijke radio NPO Radio 1 Eric Corton stopt met Het Oog op Radio 1

Eric Corton stopt met Het Oog op Radio 1

Eric Corton stopt als presentator van ‘Met Het Oog Op Morgen’ op NPO Radio 1. Op 3 januari presenteert hij zijn laatste uitzending. De NOS gaat op zoek naar een opvolger.

Corton begon een kleine twee jaar geleden als presentator van Het Oog op dinsdagavond. “Op die zender beginnen bij een prachtig programma met zo’n lange geschiedenis als Het Oog was heel bijzonder. Ik heb me erin gestort. Alleen ben ik de afgelopen tijd tot de conclusie gekomen dat mijn ambities ergens anders liggen. Om dan aan te blijven doet geen recht aan de bijzondere radioplek die het Oog biedt en dus maak ik plaats. Daarnaast is een aantal bijzondere projecten op mijn pad gekomen die mijn dinsdagavonden in beslag zullen nemen. Projecten waar ik naar uitkijk en waarmee ik mijn toekomst wil vullen”, aldus Corton.

Deze zomer stopte de presentator ook al met het dagelijkse programma ‘De Nieuws BV’ op Radio 1. Patrick Lodiers is zijn opvolger. Ook is hij sinds ruim een maand niet meer te horen als stationvoice van NPO 3FM.

In januari en februari zullen onder meer Coen Verbraak, Sheila Sitalsing, Cees Grimbergen en Joost Vullings te horen zijn als invallers bij Het Oog. Daarna zal Wilfried de Jong de dinsdagavond voor zijn rekening mee. Op dit moment is De Jong op vrijdag te horen; voor die avond zoekt het programma naar een nieuwe presentator.

Foto: RVDA