Home Landelijke radio Eindstand 3FM Serious Request 2015: 7.562.985 euro

Eindstand 3FM Serious Request 2015: 7.562.985 euro

3FM Serious Request

3FM Serious Request heeft dit jaar 7.562.985 euro opgehaald. Dat is bijna 5 miljoen euro minder dan de eindstand op Kerstavond vorig jaar; toen was het bedrag 12.380.438 euro. De eindstand van dit jaar zit tussen het bedrag van de edtities 2010 en 2011 in. Tot dinsdag waren de tussenstanden steeds hoger dan vorig jaar, maar gisteren was dat niet meer het geval, wat al een indicatie was dat het bedrag van vorig jaar niet overtreffen zou worden.

Het is voor het eerst dat de slotstand op Kerstavond niet hoger is dan het jaar daarvoor. Echter was de defenitieve eindstand van de actie in 2014 uiteindelijk lager dan die van 2013, omdat het bedrag tijdens de defenitieve berekening -die altijd een paar maanden later volgt- naar beneden werd bijgesteld tot 12 miljoen euro. Het verschil werd toen bijgelegd vanuit reservers van het Rode Kruis.

Het bedrag dat dit jaar is opgehaald gebruikt het Rode Kruis om kinderen en jongeren in conflictgebieden te helpen met hun toekomst. In de loop van volgend jaar zal de hulporganisatie ook een officiële verantwoording doen wat er met geld gebeurt.

Veranderingen
Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering verlieten donderdagavond na 21:00 uur het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen. Dat ging overigens iets anders dan eerdere jaren. De dj’s werden nadat de deur van het huis open ging niet meer dwars door het publiek naar het podium vervoerd, maar werden met een auto via een route achterlangs vervoerd. Dit heeft 3FM gedaan omdat ze wilden dat het slot minder een heldenonthaal werd.

3FM Serious Request draaide meer dan ooit om de dj’s van 3FM. Zo waren er dit jaar geen bn’ers te gast, maar zaten Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Eva Koreman, Wijnand Speelman en Frank der Lende ieder 24 uur het huis. Zij organiseerden zelf acties, onder de noemer van een DJ Challenge, om geld op te halen.

Op 3FM is tot oudejaarsavond de ‘Top Serious Request‘ te horen met de meest aangevraagde platen van de actieweek. Daarnaast herhaalt 101.TV vanaf morgenmiddag zes dagen lang de hele actie.