Home Landelijke radio Radio 10 Samenwerking TMG en Talpa eind augustus een feit

Samenwerking TMG en Talpa eind augustus een feit

De samenvoeging van Radio 10, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica moet voor het einde van augustus rond zijn. Dit laten Talpa en TMG vandaag weten. De zenders en het aandeel van Talpa in One Media Sales wordt ondergebracht in een gezamenlijk radiobedrijf. De vier zenders komen allemaal in het huidige Radio 538-pand.

Eerder kwam naar buiten dat door de samenvoeging TMG een bedrag van 27 miljoen zou inbrengen, dit is komen te vervallen. Talpa krijgt een belang van 77,15% en TMG een belang van 22,85% in het nieuwe radiobedrijf. Onder commerciële voorwaarden kan het belang van TMG nog worden vergroot naar maximaal 25%. TMG krijgt daarnaast een optie om een 15% belang in Talpa Broadcasting over te nemen.

Pim Schmitz, CEO Talpa: “Vanuit Talpa geloven we in het bouwen van innovatieve, sterke en veelzijdige mediabedrijven. Het gezamenlijke radio bedrijf biedt straks een uitgebreid kwalitatief aanbod aan Nederlandse radiomerken en is daarmee beter in staat zijn waarde toe te voegen in een brede business aanpak voor lokale business partners. Voor hen wordt naast een grote expertise en de beste service, een groot bereik gecreëerd op alle mogelijke doelgroepen.”

Hoogwaardige content
Geert-Jan van der Snoek, CEO TMG: “Ik ben zeer verheugd over de uitkomst van de onderhandelingen: alle in januari geformuleerde uitgangspunten zijn gerealiseerd zonder de eerder aangekondigde eenmalige cashinvestering van € 27 miljoen. De samenwerking van TMG met Talpa geeft de mogelijkheid om Nederlandse consumenten op ieder moment van de dag te bedienen met hoogwaardige, gepersonaliseerde relevante content en adverteerders te bedienen met kwalitatieve proposities en bereik.”

Van der Snoek vervolgt: “Door de samenwerking met Talpa versterken wij ons aanbod richting consument en nog meer richting de adverteerder. Ook voor onze radiozenders biedt deze samenwerking volop kansen: versterking van het muziekaanbod, investeringen in distributie via nieuwe kanalen en de ontwikkeling van een nog beter aanbod voor business partners.”

Goedkeuring
De eerste contouren van de nieuwe zendergroep zullen na de zomer zichtbaar worden, dan kan ook het nieuwe organisatieplan worden gedeeld. De overeenkomst tussen TMG en Talpa is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en het advies van de medezeggenschapsraden van TMG.

Foto: Talpa