Home Landelijke radio Eigenaars willen van Rebecca Radio af

Eigenaars willen van Rebecca Radio af

Het commerciële radiostation Rebecca Radio is te koop. De beide huidige aandeelhouders, Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) in Leeuwarden en Koninklijke Boom Uitgevers in Meppel, willen er vanaf. “Een radiostation met een primair op entertainment gerichte focus past niet binnen de huidige strategie”, aldus beide aandeelhouders. Dat hebben ze vandaag meegedeeld aan de twintig personeelsleden.
Het radiostation draait met verlies. In 2002 jaar bleef de verkoop van reclamezendtijd opnieuw achter bij de verwachtingen, zo blijkt uit het jaarverslag van de NDC. Met een aantal maatregelen werd in dat jaar geprobeerd om de exploitatie te verbeteren. Het afgelopen jaar zou nauwelijks beter zijn verlopen.

Blijkens een vandaag uitgegeven persbericht zoeken NDC en Boom naar nieuwe aandeelhouder(s) die Rebecca Radio “de ruimte geeft om haar positie verder uit te bouwen.” Het station zendt uit in Noord-, Oost- en Midden-Nederland. Het programma bestaat uit popmuziek, met klassiekers uit de jaren tachtig en negentig, afgewisseld met regionaal nieuws en concertinformatie. (Leeuwarder Courant)