Home Landelijke radio Luistercijfers Radio West trekken flink aan

Luistercijfers Radio West trekken flink aan

De luistercijfers van Radio zijn in twee maanden tijd flink gestegen. Het marktaandeel ging vanaf oktober 2003 van 4,2 procent naar 5,6 procent.

Het marktaandeel van Radio West meer dan gehalveerd na de totale mislukking van het all-talk format, de zogenaamde praatradio. Sinds oktober heeft Radio West weer een normale programmering die past bij een regionale omroep en dat heeft in korte tijd tot een aanzienlijke stijging van de luistercijfers geleid.

Directeur Dink Binnendijk is erg verheugd met de luistercijfers. “Deze cijfers betekenen een geweldige stimulans voor ons bedrijf. We zitten in een fase dat onze toekomst nog steeds onzeker is. Bedrijfsmatig zijn er de laatste jaren heel veel fouten gemaakt, maar de laatste maanden zijn we keihard aan het werken om onze bedrijfsvoering op orde te brengen. Dat is bijna voor elkaar. Een van de maatregelen is het ontslag van 42 medewerkers. Ondanks de onzekere periode en de gevolgen van de reorganisatie zijn onze medewerkers keihard blijven werken om goede radio- en tv-programma’s te maken. Natuurlijk maken we elke dag nog genoeg fouten, maar we zijn bezig met overleven en dat is niet eenvoudig.”