Home Landelijke radio Efteling Radio wil landelijk op de kabel

Efteling Radio wil landelijk op de kabel

Efteling Radio wil landelijk op de kabel. Dat meldt Arnoud Schellenberg, verantwoordelijk voor het radiostation. Efteling Radio is nu te ontvangen in Kaatsheuvel en omgeving op 104.3 FM. Het attractiepark kreeg vorig jaar een vergunning voor een kleine FM-zender om in het park informatie te verspreiden. De vergunning loopt tot september 2011.

Sinds april heeft Efteling ambitie om landelijk radio te maken via de kabel. Daarvoor is de zender in gesprek met kabelaars. Volgens Dutchmedia is daarvoor Roy Sikking als vertegenwoordiger aangetrokken.

"We hebben geen commercieel belang met de radiozender", zegt Olaf Vugts, directeur ‘imagineering’ voor De Efteling. "Efteling Radio heeft de ambitie om landelijke dekking te verkrijgen, maar vooralsnog niet met FM-dekking. We willen het merk op innoverende wijze meerwaarde geven. Het is in feite strategische merkproduktiontwikkeling- en innovatie. We willen op termijn kijken of we ook Efteling TV kunnen starten. Het is duidelijk dat De Efteling met mijn aanstelling ook voor het radioprodukt een langere termijnambitie heeft", aldus Vugts tegen Dutchmedia.