Home Landelijke radio 100%NL gaat etherpiraten aanpakken

100%NL gaat etherpiraten aanpakken

100%NL gaat etherpiraten aanpakken. De radiozender doet piratenstations claims van 50.000 tot 100.000 euro aan de broek. De landelijke commerciële zender wordt door krachtige piratenzenders in Twente en de Achterhoek compleet weggedrukt waardoor het naar eigen zeggen landelijke station honderdduizenden euro’s reclame-inkomsten derft.

"Als luisteraars ons niet kunnen ontvangen, schakelen ze over op een ander station en zijn wij ze kwijt. De reclame-inkomsten worden gebaseerd op het aantal luisteraars dat je hebt. Wij bereiken wekelijks anderhalf miljoen mensen en staan op nummer acht in de toptien van best beluisterde Nederlandse zenders," licht 100%NL-directeur Herbert Visser toe.

Als het aantal luisteraars terugloopt, dalen ook de inkomsten. "Ik schat dat op honderdduizenden euro’s. Als er weer een krachtige piraat wordt gepakt, stappen wij naar de rechter en claimen een schadevergoeding. Aan de hand van officiële luistercijfers en de periode waarbinnen een piratenzender ons heeft weggedrukt, kunnen we de hoogte van de claim berekenen."

Vorig artikelEfteling Radio wil landelijk op de kabel
Volgend artikelRadio 6 bereikt recordaantal luisteraars met North Sea Jazz