Home Landelijke radio Eerste uitzending Radio 1 WK FM “een succes”

Eerste uitzending Radio 1 WK FM “een succes”

“Het was geweldig. Ik had niet verwacht dat we zoveel reacties zouden krijgen!”, zo reageerde intiatiefnemer Robbert Meeder van Radio 1 WK FM gisteravond. Via lokale etherfrequenties wordt tijdens het WK voetbal in Duitsland uitgezonden in de speelsteden van het Nederlands elftal. Afgelopen zondag was de eerste uitzending rondom de wedstrijd Servië en Montenegro – Nederland in Leipzig. “We begonnen al om negen uur met non-stop Nederlandstalige muziek, zodat mensen weten dat ze naar de juiste zender luisteren.”

“Ik ben zelf erg tevreden, anderen mensen ook. Ik noemde in de uitzending een sms-nummer en kreeg toch een reactie of vijftien over de ontvangst van de zender. Maar het mooiste verhaal was wel dat ik op een gegeven moment hoorde dat Erica Terpstra de KNVB-bus kwijt was. Zij was te gast bij de Nederlandse voetbalbond. Dat is toch vervelend met dat warme weer, dus toen ben ik naar haar opzoek gegaan. En ik zag haar en ze zei: ‘Ik heb je gehoord net!’ Ik zei: Woensdagavond bij Langs de Lijn? ‘Nee, in de KNVB-bus’. Dus daar stonden we ook aan. Dat is wel heel erg leuk!”

Volgens Meeder hebben veel mensen ook rondom het stadion geluisterd. “BNN-verslaggever Patrick Kokx zat in het stadion en zag veel mensen met radio’s. De voorzitter van de supportersvereniging zei dat hij ook veel mensen met radio’s heeft gezien in de stad en dat mensen het erover hadden.”

Helaas blijft de uitzending voor mensen in Nederland niet te horen. “We wilden wel via internet uitzenden, maar we hebben daar geen internet, dus dat gaat niet.”