Home Landelijke radio Edwin Rutten tijdens herfstvakantie op Classic FM

Edwin Rutten tijdens herfstvakantie op Classic FM

Edwin Rutten presenteert vanaf morgen tot en met 1 november ‘Klassiek voor Kids’ op Classic FM. Rutten, bij kinderen beter bekend als Ome Willem, maakt elke dag tussen 09:30 uur en 10:00 uur het programma. Aan de hand van muzikale sprookjes als Peter en de Wolf en andere bij uitstek voor kinderen geschikte muziek als de Notenkraker en het Carnaval der Dieren, laat hij kinderen op een speelse manier kennismaken met licht klassieke muziek tijdens de herfstvakantie.

"Alle aandacht die wordt besteed om kinderen op een muzikaal spoor te zetten en nieuwsgierig te maken naar klassieke muziek, is goed. Classic FM doet dat met de serie Klassiek voor Kids", zegt Rutten. "Ik kan dat alleen maar toejuichen. Ik ben dol op radio en stel mij voor dat ik via de Classic FM-microfoon in de oren kruip van de kinderen, hun ouders en meesters en juffen! We brengen de fantasie op gang. En wie weet….zitten ze binnen de kortste keren live in de concertzaal."

Ook de website van de klassieke zender staat in het teken van Klassiek voor Kids.  Er zijn verschillende acties om aan mee te doen in de herfstvakantie.