Home Landelijke radio Edwin Evers weet nog niet of hij terugkeert op de radio

Edwin Evers weet nog niet of hij terugkeert op de radio

Edwin Evers wil geen toezeggingen doen over een eventuele terugkeer op de radio. De populaire radio-dj maakt volgende week zijn laatste ochtendshow op Radio 538. “Mensen vragen of ik misschien terugkeer naar de radio op een ander tijdstip van de dag. Dat kan ik wel beloven, maar dan trek ik weer dat harnas aan. We zien het wel. Ik wil eerst ervaren óf ik het ga missen”, zegt Evers in het AD.

Na 21 jaar komt er volgende week vrijdag een einde aan de ochtendshow ‘Evers Staat Op’. De 538-jock hakte in maart de knoop door om te stoppen met zijn ochtendprogramma. Evers zegt niet meer altijd in dienst te willen staan van de wekker. “Het is geen lichamelijke vermoeidheid. Ik werd wel een beetje moe van al dat móeten. Dat je naar bed moet terwijl je zó graag die voetbalwedstrijd nog wilt zien.”

Leeftijd

Evers: “De afgelopen jaren ontdekte ik tijdens vakanties steeds meer hoe heerlijk dat even niks doen is. Ik voelde dat ik klaar was voor een ander leven. Dat programma is er altijd, dat is allang niet zwaar of moeilijk meer. Maar ik wil niet meer dat stramien van elke dag weer, dat harnas… Zo voelde het wel een beetje. Ik stop liever drie jaar te vroeg dan een half jaar te laat.”

Zijn leeftijd – 47 jaar – speelt volgens Evers ook een rol in de keuze om te stoppen met het populaire ochtendprogramma. “Soms moet je dingen niet uitstellen. Ik ben 47. Dat is nog niet oud en ik kan alles nog. Dus laat ik het dan nú doen en niet nog tien jaar wachten. Ik vind het leuk om heel af en toe met mijn broers in de kroeg te staan en 2 uur ’s nachts straalbezopen thuis te komen. Of naar Armin van Buuren op Ibiza te gaan met mijn neefjes.”

Het hele interview met Edwin Evers is hier te lezen (betaald)

Foto: William Rutten