Edwin Evers maakt morgen de laatste editie van ‘Evers Staat Op’. Na 21 jaar stopt hij met zijn ochtendshow en daarmee voorlopig ook even met radio maken. 538 laat Evers’ afscheid niet stil voorbij gaan: morgen is er een marathonuitzending van 12 uur op de zender.

In de afscheidsuitzending komen artiesten langs voor liveoptredens, zijn andere 538-dj’s te gast en komen bekenden van het programma over de vloer. Ook wordt er in de uitzending uitgebreid teruggeblikt op 21 jaar ‘Evers Staat Op’.

Luister hier het begin van de uitzending, even na 06.00 uur:

Ter voorbereiding namen verschillende ‘vrienden van de show’ een lied op voor Evers. Het lied is geschreven door huiscolumnist Peter Heerschop, gemaakt op de melodie ‘We Are The World’.

Luistercijfers

Edwin Evers is al jarenlang marktleider in de ochtend bij 538. Dit zorgt er mede voor dat Radio 538 zelf ook marktleider is. De ochtendshow trekt het publiek naar de zender, dat vervolgens ook na 10:00 uur blijft ‘hangen’.

Radio 538 hoopt dit met Frank Dane vast te houden; dat is ook de reden dat zijn ochtendshow direct op 2 januari start. Het ochtendshowlandschap is het afgelopen jaar sowieso flink anders geworden met onder meer Gerard Ekdom bij Radio 10, Barry Paf bij 100% NL en Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte bij NPO Radio 2.

3FM

Edwin Evers begon zijn ochtendshow op 3FM in 1998. Bekendheid kreeg hij door zijn imitaties. Sidekicks van het eerste uur zijn Rick Romijn en Cobus Bosscha. Rick zit nog steeds bij het programma; ook hij maakt morgen zijn laatste ochtendshow. Rick verhuist naar Radio Veronica.

In 2000 stapt Evers over naar Radio 538, waar de ochtendshow nog populairder wordt en de zender het marktleiderschap pakt. Niels van Baarlen schuift in 2001 aan bij de ochtendshow als opvolger van Cobus.

‘Evers Staat Op’ is verschillende keren bekroond met prijzen. Zo krijgt het programma in 2000 de Marconi Award, ontvangt het een Gouden RadioRing en krijgt Edwin zelf ook verschillende onderscheidingen.

Foto: Radio 538 / William Rutten

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.