Home Landelijke radio Edwin Diergaarde van 3FM naar Radio Decibel

Edwin Diergaarde van 3FM naar Radio Decibel

Edwin Diergaarde stopt bij 3FM. Hij staat over naar Radio Decibel waar hij vanaf februari elke werkdag een programma gaat presenteren. Momenteel is hij al wekelijks bij die zender te horen met het danceprogramma ‘Ministry Of Beats’. Diergaarde blijft wel werkzaam bij de TROS.

Momenteel is de dj in het weekend tussen 10:00 en 12:00 uur te horen op 3FM en tevens is hij stationvoice van de publieke popzender. Waarschijnlijk maakt hij op 25 januari zijn laatste programma. Als stationvoice gaat hij door tot er een vervanger gevonden is. Wie zijn dj-werkzaamheden over gaat nemen is nog niet duidelijk. Edwin Diergaarde presenteert naast zijn programma op 3FM ook ‘NL’ op zaterdagavond op Radio 2, dit blijft hij hoogstwaarschijnlijk doen.

Diergaarde begon zijn carrière bij de lokale zenders X-tra 108 in Amsterdam en Midstad FM in Utrecht. In 1991 ging hij aan de slag bij de landelijke commerciële zender Power FM om een jaar later de overstap naar Veronica te maken dat op dat moment nog een publieke omroep was. Voor Veronica presenteerde hij op Radio 3, totdat het in 1995 besloot om commercieel te gaan. Diergaarde ging mee en was daardoor te horen op Hitradio Veronica en het latere Veronica FM.

In september 1998 ging hij terug naar de publieke omroep om voor de TROS aan de slag te gaan. Hij presenteerde er verschillende radioprogramma’s op 3FM zoals Weekop Weekend, de Interactieve Cyber Top 50 en MinistryOfBeats. Dat laatste programma moest in december 2007 stoppen, maar werd enkele maanden later hervat op Radio Decibel.