Home Landelijke radio Eddy Zoey rond de jaarwisseling live vanuit Uruzgan

Eddy Zoey rond de jaarwisseling live vanuit Uruzgan

Eddy Zoey zal tijdens de jaarwisseling zijn programma ‘Zoeyzo’ op 3FM live uitzenden vanuit Uruzgan. Hij zal de uitzendingen samen side-kick Tessel van der Lugt op 30, 31 december en 1 januari presenteren vanuit Tarin Kowt in Afghanistan. De speciale uitzendingen zijn te niet alleen te horen via 3FM, maar ook via Uruzgan.FM.

Tijdens de uitzendingen worden voicemails van Nederlandse luisteraars voor de militairen in Uruzgan uitgezonden. Verder maar Eddy met een wandelzender opnames op zijn verkenningstocht in Kamp Holland en daarvan worden impressies uitgezonden tijdens het programma, zodat luisteraars in Nederland een idee krijgen van de situatie en sfeer. Eddy zal met militairen praten over hun ervaringen en zij krijgen de kans om Request aan te vragen.

“Natuurlijk ben ik schijterig om naar Uruzgan te gaan, Maar toen ik werd gevraagd om samen met Tessel radio te maken vanuit Kamp Holland heb ik niet lang getwijfeld. Nu ik net vader ben geworden begrijp ik namelijk steeds beter hoe moeilijk het is om lange tijd weg te zijn van je familie. Het is een erg dubbel gevoel om met Oud en Nieuw weg te zijn van mijn gezin, maar ik heb erg veel zin om het te vieren met de jongens,” aldus Eddy Zoey.

Naast Eddy Zoey zal ook Annemiek Schollaardt afreizen naar Uruzgan, zo werd eerder bekend. Zij zal haar dagelijks programma ‘Uruzgan.FM’, dat via de speciale zender in Uruzgan, internet en veel lokale omroepen in het land wordt uitgezonden, van 22 december tot 1 januari maken van de Nederlandse kampen in Afghanistan.