Home NPO 3FM 3FM Serious Request Domien Verschuuren mist Gerard Ekdom in Glazen Huis

Domien Verschuuren mist Gerard Ekdom in Glazen Huis

Domien Verschuuren mist Gerard Ekdom nu de 3FM-dj in het Glazen Huis in Breda zit. Dat zei Verschuuren vanochtend, toen hij live op 3FM schakelde met Ekdom op NPO Radio 2. “Ik mis je echt intens”, zei Verschuuren. “Dit is natuurlijk niet het eerste jaar dat we het zonder jou moeten doen, maar het blijft toch gek hoor.”

Ekdom reageerde: “Ik heb gisteravond urenlang naar jullie zitten kijken. Het is waar wat ze zeggen: als je eenmaal gaat kijken, dan blijf je 3,5 uur kijken en vergeet je de boodschappen.” Ekdom liet weten ongelooflijk trots te zijn op Verschuuren en zijn collega Frank van der Lende. “Het ziet er fantastisch uit, het klinkt goed. In gedachten ben ik er altijd effe bij.”

Verschuuren vroeg aan Ekdom hoe het voor hem is om Serious Request nu vanaf de zijlijn te volgen – Ekdom nam in totaal acht keer plaats in het Glazen Huis. “Het is toch een stuk van je identiteit geworden, dat Glazen Huis”, reageerde Ekdom. “Maar ik ben heel blij dat ik nu op een afstandje kan kijken. Ik vind het ook goed.”

Bekendheid
Ekdom verwierf grote bekendheid door zijn deelname aan 3FM Serious Request. Hij zat in 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 en 2014 in het Glazen Huis.

De laatste keer, in 2014, zaten Ekdom en Verschuuren samen in het huis, dat toen in Haarlem stond. Ekdom maakte in zijn laatste jaar Serious Request onder het alterego Gary Fomdeck een kerstplaat, zonder dat Verschuuren het door had.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM