Domien Verschuuren presenteert vanaf januari de Top 40 op Qmusic. De middagjock telt iedere vrijdagmiddag tussen 14:00 en 18:00 uur af naar de nummer 1 in de hitlijst.

Domien: “Toen ik een klein half jaar geleden besloot de overstap te maken naar Qmusic had ik nog niet durven dromen dat ik ook deze prachtklus erbij zou krijgen. De Top 40 is veruit de bekendste en meest gevestigde hitlijst op de Nederlandse radio en ik ben heel trots dat ik deze wekelijks mag presenteren.”

Van 538 naar Qmusic

Op 1 januari trapt Qmusic af met het Top 40-jaaroverzicht en vanaf 4 januari is de Top 40 te horen. De hitlijst wordt momenteel nog door Radio 538 uitgezonden. Die zender wilde al eerder stoppen met de Top 40, maar de rechter verbood dat. In september werd bekend dat Qmusic de hitlijst overneemt.

De Nederlandse Top 40 is sinds januari 1965 te horen op de radio. De eerste jaren was de lijst wekelijks te horen bij Radio Veronica en later op Radio 3. De afgelopen 25 jaar werd de Top 40 bij Radio 538 uitgezonden. Een populair onderdeel is de Alarmschijf, die ook naar Qmusic verhuist.