Home Landelijke radio DNO ook via de rechter niet in het publieke bestel

DNO ook via de rechter niet in het publieke bestel

De Nieuwe Omroep (DNO) van initiatiefnemers Aad van den Heuvel en Walter Etty is er niet in geslaagd via de bestuursrechter het publieke omroepbestel in te komen. Dat heeft een DNO-woordvoerster vrijdagochtend laten weten.
,,Dit is voor ons echt een enorme domper”, geeft de zegsvrouw aan. We overwegen om in hoger beroep te gaan bij de Raad van State, maar wachten eerst het advies daarover van onze advocaat af. Walter Etty wil sowieso doorgaan tot aan het Europese Hof voor Justitie, maar Aad van den Heuvel heeft al eerder aangegeven tot aan de bestuursrechter te willen strijden.”
Van den Heuvel vormt nu nog samen met Etty de directie van DNO. ,,Ik weet niet of hij daarmee verder wil. Het lijkt alsof hij geen afscheid kan nemen van DNO, misschien gaat hij verder in de rol van adviseur”, analyseert de woordvoerster.
De Nieuwe Omroep wil ‘betrokken’ radio & TV programma’s gaan maken over onder meer de relatie tussen Noord en Zuid in de wereld, milieuvervuiling en mensenrechten. DNO zegt zo’n 80.000 donateurs te hebben, maar dat was voor staatssecretaris Van den Ploeg (Media, PvdA) niet voldoende om de omroep te erkennen. Volgens de bewindsman wijkt de geplande DNO-programmering niet genoeg af van hetgeen de huidige omroepen uitzenden.