Omroep Tilburg krijgt concurrentie. ‘Dit is Tilburg’ wil de nieuwe lokale omroep worden van de Brabantse stad en heeft zich gemeld bij het Commissariaat voor de Media, meldt het Brabants Dagblad. De uitzendlicentie voor Omroep Tilburg verloopt in februari.

Elke gemeente in Nederland mag één lokale omroep hebben. Omroep Tilburg heeft nu die machtiging voor de Brabantse stad, maar krijgt dus concurrentie van ‘Dit is Tilburg’. De stichting erachter, Publieke Lokale Media Instelling Hart van Brabant, heeft een aanvraag voor een licentie ingediend bij het Commissariaat voor de Media.

Samenwerking

De nieuwe omroep wil de samenwerking opzoeken in de stad en de dorpen die bij de gemeente horen. “Er gebeuren in de stad zoveel gave dingen waar mensen nog nooit van gehoord hebben”, zegt voorzitter Martijn Planken van de stichting. “‘Dit Is Tilburg’ zoekt de samenwerking op. Mensen en organisaties uit de samenleving weten zoveel meer dan een klein clubje op een redactie. We willen zoveel mogelijk grote evenementen in beeld brengen, maar ook de kleine, unieke verhaaltjes uit de wijken een plek geven.”

“Er wordt veel georganiseerd in Tilburg, maar dat geluid is te weinig te horen bij Omroep Tilburg”, zegt Planken in de Brabantse krant. “Wij willen die levendigheid zichtbaar maken. Denk aan Tilburg Ten Miles, carnaval en de kermis, ook die van de dorpen.”

Kermis FM

Bij ‘Dit is Tilburg’ zijn medewerkers van Kermis FM betrokken, maar volgens Planken staan beide omroepen los van elkaar.

Omroep Tilburg zond eerder altijd Kermis FM uit, maar stopte daar dit jaar mee. Officieel omdat ze bang waren dat het Commissariaat voor de Media de omroep op de vingers zou tikken vanwege reclameregels. Maar het Commissariaat liet nog voor de Tilburgse Kermis weten dat de samenwerking gewoon mocht. Omroep Tilburg besloot daarop de gratis aangeboden live kermisuitzendingen toch niet door te zetten.

“Zo miste de Tilburger een groot deel van wat er op de kermis te zien was. Wij willen juist veel samenwerken om een platform te worden voor alle organisaties en mensen die zichzelf willen laten zien aan hun streekgenoten”, aldus Planken.

Foto: PxHere