Home Landelijke radio Derk Marseille nieuwe Duitsland-correspondent voor BNR en RNW

Derk Marseille nieuwe Duitsland-correspondent voor BNR en RNW


Derk Marseille wordt vanaf 1 maart multimediale correspondent voor BNR Nieuwsradio en Radio Nederland Wereldomroep in Berlijn. Hij is de opvolger van Laurens Boven die terugkeert naar Nederland.

De 30-jarige Marseille versloeg de afgelopen zes jaar voor BNR meerdere grote evenementen zoals de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008 en het WK Voetbal in Zuid-Afrika.

"Duitsland is onze belangrijkste handelspartner", zegt BNR-Hoofdredacteur Paul Van Gessel. "Daarom vinden we het belangrijk dat BNR op de eerste rij zit als het gaat om het nieuws van onze oosterburen. Derk is opgegroeid bij BNR en met zijn kwaliteiten als verslaggever zal hij zijn correspondentschap en de website van mooi geluid kunnen voorzien."

Hoofdredacteur Rik Rensen van de Wereldomroep vult aan: "Nederlandse bedrijvigheid is in Duitsland flink vertegenwoordigd. Dus naast dat mooie geluid, zal Derk voor de Wereldomroep vooral ook video's en internetverhalen maken voor ons expat publiek op onze site."

Marseille is blij met de kans die hij krijgt. "Duitsland is een veelzijdig land en zo enorm groot. Verhalen in overvloed die de luisteraar graag doorvertelt aan collega's en vrienden."

Vorig artikelAnalyse luistercijfers: 3FM wint vooral bij de vrouwelijke luisteraars
Volgend artikelHenk Bres krijgt programma op Unity FM