Home Landelijke radio Den Haag wil RTV West niet zomaar steunen

Den Haag wil RTV West niet zomaar steunen

De gemeente Den Haag is niet meteen van plan om geld uit te trekken voor de redding van RTV West, dit schrijft de Haagsche Courant. Dat heeft wethouder Stolte (CDA, mediabeleid) de provincie Zuid-Holland laten weten.

De provincie vroeg de gemeentebesturen van Den Haag en Rotterdam eergisteren een financiële bijdrage aan een reddingsplan voor RTV West en RTV Rijnmond. Stolte vindt het redden van de omroepen vooral een zaak van de provincie zelf. “Er is duidelijk sprake van een incidenteel probleem bij de omroepen. Als ze hun uitzendingen wat terugschroeven, kunnen ze met de beschikbare subsidie best hun hoofd boven water houden.”

Niettemin heeft Stolte de deur naar een financiële bijdrage niet helemaal gesloten. Hij heeft gedeputeerde Van Heijningen aangeraden het stadsgewest Haaglanden om een bijdrage te vragen. “Ik voel er niet zoveel voor om weer als enige bij te springen. Vergeet niet dat TV West in 1998 al 2,5 miljoen gulden van ons kreeg toen ze problemen had. Laat daarom deze keer ook andere gemeenten maar eens een oordeel over deze kwestie geven.” Overigens betekent een bijdrage van Haaglanden dat Den Haag indirect flink meebetaalt, want Den Haag financiert het stadsgewest voor de helft.

Stolte zei nog niet aan het verdwijnen van de regionale omroep te willen denken. “Wij hebben daar zelf ook een groot aantal programma’s lopen die buiten de programmering van RTV West om betaald worden, zoals het Verkeersjournaal op tv en de Stadsbeheertips op de radio. Die wil ik eigenlijk niet kwijt.”