Home Landelijke radio Den Haag FM mogelijk binnen een week failliet

Den Haag FM mogelijk binnen een week failliet


Het productiebedrijf van Den Haag FM en Den Haag TV, Media Centrum Den Haag BV, gaat waarschijnlijk binnen een week failliet. Directeur Sedat Bugdaci stelt dat wethouder Rabin Baldewsingh de zaak failliet wil laten gaan om daarna een doorstart te maken met Omroep West.

De wethouder wil geen 150.000 euro beschikbaar stellen om de omroep in de lucht te houden. De Stadsomroep heeft sinds begin dit jaar grote financiële problemen, onder andere doordat een grote sponsor afhaakte. In mei stemde de Haagse gemeenteraad in met een reddingsplan. Er kwam geld uit het calamiteitenfonds zodat de Stadsomroep tijd kreeg om oplossingen uit te werken. Een samenwerking met Omroep West leek de uitweg te worden.

"De omroep heeft het afgelopen jaar alles gedaan om de zenders in de lucht te houden", stelt de directeur van Media Centrum Den Haag BV. "Er is flink bezuinigd en meer dan de helft van het betaalde personeel is verdwenen. De omroep deed dit voorjaar een beroep op het calamiteitenfonds van de gemeente en meldde daarnaast een eenmalig gat van 150.000 euro."

De omroep heeft de gemeente tot maandag 12:00 uur gegeven om alsnog met het geld over de brug te komen.

Het personeel van de omroep zegt in een verklaring ervan overtuigd te zijn dat de gemeente Den Haag en Omroep West werken aan een goede oplossing voor het station en dat de opstelling van de directie daar niet aan bijdraagt. Ook stellen de medewerkers dat wethouder Baldewsingh geen schuld heeft aan de problemen bij de zender.

Omroep West stelt onderzoek te doen naar de samenwerking tussen de twee omroepen. "Vanwege de de algemeen bekende slechte financiële situatie bij Media Centrum Den Haag wilden wij eerst onderzoeken of een eventueel faillissement van Media Centrum Den Haag gevolgen heeft voor de zendgemachtigde SODH. Aan dat onderzoek zijn wij net deze week begonnen", aldus directeur Gerard Milo van Omroep West.

Vorig artikelPaul van Niekerk nieuwe directeur Media Onderzoek bij Intomart
Volgend artikelRadio 1 doet verslag van Prinsjesdag