Home Landelijke radio Deltapiraat krijgt geen etherfrequentie

Deltapiraat krijgt geen etherfrequentie

Delta FM krijgt geen extra etherfrequentie voor een themakanaal. Een beroep van de lokale omroep in Twenterand om zo’n frequentie af te dwingen voor Deltapiraat is ongegrond verklaard.

Volgens de omroep houdt het Agentschap Telecom de etherpiraten voor de gek door te zeggen dat er te weinig etherfrequenties beschikbaar zijn. Die kritiek is niet door de rechtbank overgenomen.

De rechter erkent dat het Agentschap Telecom eerst beweerde dat er "geen frequentieruimte beschikbaar was" en dit later na het beroep van de lokale omroep omschreven werd als dat er "beperkte frequentieruimte beschikbaar was". Niettemin vindt de rechter dat "doelmatig ethergebruik zich tegen het toekennen van een extra etherfrequentie verzet" en wordt het besluit van Agentschap Telecom "in rechte stand gehouden."

Deltapiraat noemt de uitspraak spijtig voor alle initiatieven in Nederland om piratenradio in de ether te legaliseren. "De illegale etherpiraten wordt steeds een worst voorgehouden. Zo zei een woordvoerder van Agentschap Telecom in de Tubantia van 11 juli 2007 dat etherpiraten legaal in de ether kunnen uitzenden door een lokale omroep te beginnen", aldus een woordvoerder. "Met een uitzendvergunning van het Commissariaat voor de Media krijgen de illegale etherpiraten zo een etherfrequentie toegewezen, zegt Agentschap Telecom. Met dit besluit wordt nu dus heel duidelijk dat AgentschapTelecom de illegale etherpiraten voor de gek houdt. Wel woorden, maar geen daden als het er op aan komt. Wij hebben er alles bij elkaar bijna 4 jaar over gedaan. Tegen de etherpiraten zeggen wij dat zij zich die moeite beter kunnen besparen."