Home Landelijke radio Deltapiraat eist etherfrequentie

Deltapiraat eist etherfrequentie

Deltapiraat uit de gemeente Twenterand stapt naar de rechter. De zender, onderdeel van omroep Twenterand, wil een etherfrequentie afdwingen voor de eerste legale piratenzender van Nederland. Het Agentschap Telecom heeft tot twee keer toe een verzoek afgewezen.

Het agentschap geeft als reden het gebrek aan frequenties. Volgens de omroep is dat een “zwamverhaal”. “Ons eerste verzoek werd afgewezen, omdat er niet genoeg etherfrequenties beschikbaar zouden zijn”, zegt de programmaleiding van de omroep. “Wij hebben aangegeven dat dat onzin is. Blijkt ook wel, want er worden er binnenkort een aantal weggegeven. Dus nu dat verhaal niet meer opgaat heeft men om doelmatigheidsredenen ons verzoek om een etherfrequentie afgewezen.”

Met de doelmatigheidsredenen doelt het AT onder meer op het feit dat de Deltapiraat een neventaak is en geen hoofdtaak (Delta FM). “Men vindt dat wij op Delta FM, naast de verplichte 50 procent informatie-cultuur-educatie, alleen maar piratenmuziek moeten gaan draaien. En omdat wij dat niet doen, want wij willen een afwisselend aanbod bieden, is dat voor AT de reden dat het niet doelmatig is en dus de hoofdreden voor afwijzing.”

Wanneer de rechtszaak dient, is nog niet bekend.

Vorig artikelOPTA stelt voorwaarden aan frequentieverdeling DAB
Volgend artikelSpot (tv) en RAB (radio) gaan samen onderzoek doen in 2008