Home Landelijke radio Debat over Publieke Omroep uitgesteld

Debat over Publieke Omroep uitgesteld

Het debat dat de Tweede Kamer maandag over de publieke omroep zou houden, gaat niet door. Dit meldt het ANP. Tijdens de hoorzitting afgelopen maandag bleek volgens CDA’er Joop Atsma dat een aantal onderwerpen nader onderzocht moet worden, voordat het debat kan plaatsvinden.

Tijdens de hoorzitting bleek dat vrijwel alle betrokken partijen negatief waren over de voorgenomen veranderingen van de publieke omroep, waaronder de opheffing van de NPS. PvdA’er Martijn van Dam zei na de hoorzitting al dat hij de coalitiepartijen adviseerde nog eens goed naar het plan te kijken. “We moeten het kabinet de tijd en ruimte geven om nog eens goed naar de plannen te kijken.”

Nu volgt een schriftelijke vragenronde en is gevraagd om een reactie van staatssecretaris Medy van der Laan (Media) op het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid waarin een aantal aanbevelingen over de publieke omroep stond. Atsma verwacht dat het debat in oktober plaatsvindt.

De NPS zegt in een reactie dat het positief is dat de partijen eerst nog meer informatie willen inwinnen voordat ze tot een debat overgaan. “Maar het is nog te vroeg om te zeggen of dit positief gaat uitpakken voor de NPS”, aldus een woordvoerder van de organisatie.