Home Landelijke radio De Pers sluit zich aan bij DWDD-actie van Michiel Veenstra

De Pers sluit zich aan bij DWDD-actie van Michiel Veenstra


Dagblad De Pers sluit zich aan bij de actie van 3FM-dj Michiel Veenstra om bandjes langer te laten spelen bij De Wereld Draait Door. De eerste artiest die langer dan een minuut durft te spelen in het tv-programa, krijgt een vermelding op de voorpagina en een interview in het gratis dagblad.

"Dagblad De Pers sluit zich aan bij de actie van 3FM-dj Michiel Veenstra tegen de magere muziekminuut in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Artiesten krijgen daar slechts één minuut de tijd om een sterk ingekorte versie van een nummer te spelen", zo schrijft de krant. "Dagblad De Pers draagt de muziekcultuur een warm hart toe, dus sluiten we ons aan bij de actie van Veenstra. Ook wij vinden dat muziek in Nederland meer aandacht verdient dan een schamele minuut. En dat de publieke omroep zich bij dit soort beslissingen niet moet laten leiden door kijkcijfers."

Michiel Veenstra bood artiesten die langer doorspelen al aan een uur lang hun muziek te draaien op 3FM. "Benieuwd welke band het aandurft. Fuck die minuut, stug het hele nummer doorspelen, dan draai ik je een uur lang op 3FM. #doorrammenbijdwdd", aldus Veenstra op Twitter.

Veenstra is blij dat De Pers met hem meedoet. "Ik vind het tof om te zien dat ik niet de enige ben die zich ergert aan De Minuut en hoop dat binnenkort echt een band of artiest de ballen heeft om de eigen muziek niet de nek om te laten draaien!"

Vorig artikelQ-music heeft een nieuw jinglepakket
Volgend artikelGijs Lensink nieuwe directeur van RTV Noord