De 538 Ochtendshow reist deze zomer af naar Tokyo en volgt de Nederlandse sporters op de voet tijdens hun strijd voor het Olympisch Goud. De ochtendshow komt gedurende de Olympische Zomerspelen dagelijks live vanuit Tokyo. Frank Dane en het team ontvangen topsporters en artiesten in de 538-studio op locatie in het TeamNL Tokyo Center.

Radio 538 gaat al sinds 2000 met de ochtendshow naar de zomerspelen. Twee jaar geleden verlengde de zender het partnerschap met NOC*NSF tot eind dit jaar. “We bieden onze luisteraars de kans om op deze manier zo dicht mogelijk bij het Olympische vuur te komen”, zegt Talpa-radiodirecteur Marc Adriani. “538 omarmt sport en Oranje in het bijzonder en op deze manier zitten we middenin het Oranje hart van de Olympische Spelen.”

Sushi

Frank Dane ziet de trip wel zitten. “De Olympische Spelen is het mooiste sportpodium van de wereld en wij mogen vanuit daar elke dag uitzenden. Ik kan niet wachten en wil alles meemaken. Wedstrijden zien, huldigingen beleven en mooie radio maken met de atleten in de studio. En natuurlijk veel sushi eten!”

De uitzendingen vanuit Japan beginnen op maandag 27 juli tot en met vrijdag 7 augustus.

Foto: Radio 538 – William Rutten