Home Landelijke radio De Mol wil fusie met Versatel en Belgacom

De Mol wil fusie met Versatel en Belgacom

John de Mol stuurt aan op het laten samengaan van zijn nieuwe bedrijf Talpa met de telecomconcerns Versatel en Belgacom. Als het plan van De Mol lukt, ontstaat in de Benelux een grootmacht op het gebied van radio, tv, breedbandinternet en mobiele telefonie.
Dat zegt Talpa-woordvoerder Thomas Notermans tegen De Telegraaf. “Iedereen heeft het maar over een bod van belgacom en Versatel. Maar het ligt meer voor de hand dat Belgacom, Versatel en Talpa momenteel nadenken over het vormen van één onderneming.”

Versatel, heeft begin vorige week aangekondigd met grootaandeelhouder Talpa en de Belgische branchegenoot Belgacom ‘initiële gesprekken; te voeren over de mogelijke vormen van samenwerking. Het initiatief voor het fusiegesprek komt van Talpa en Belgacom. Men ging er daarom van uit dat De Mol zijn belang in Versatel aan de Belgen wilde verkopen.

Volgens Notermans zit het heel anders. “De Mol gelooft er al jaren in dat tv en pc naar elkaar zullen toeschuiven. In deze ontwikkeling spelen telecombedrijven een belangrijke rol.”